Oppskrift

Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

30 minutter Enkel
Beskrivelse
De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

800 g
ferdig stekt ribbe
1 ss
finrevet ingefærrot
½ stk
lime
4 ss
hoisinsaus

LETTSYLTET RØDKÅL

¼ stk
rødkål
½ stk
rødløk
2 dl
eddik
2 ss
sukker
2 ts
salt

RØMMEDRESSING

3 dl
TINE® Lettrømme 17 %
2 ss
Dijonsennep
2 ss
hakket frisk koriander
½ ts
salt

TIL SERVERING

4 stk
hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. 1. Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
  2. 2. Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
  3. 3. Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  4. 4. Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.

    Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.


Bak gjerne ditt eget hamburgerbrød. Sjekk ut denne oppskriften på Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Laster ...