Oppskrift

Reinsdyrstek

90 minutter medium
Beskrivelse
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

800 g
renskåret reinsdyrfiléter

Saus:

4 dl
god kraft (helst fra vilt)
4 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost
½ dl
balsamicoeddik

Smørstekte pærer:

4 stk
pærer
2 ss
TINE® Meierismør

Tilbehør:

400 g
rosenkål
2 dl
rørte tyttebær
500 g
små poteter

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. 2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
  3. 3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
  4. 4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
  5. 5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.

Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Laster ...