Oppskrift
Reinsdyrstek
90 minutter medium
Beskrivelse
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
800 g
renskåret reinsdyrfiléter
Saus:
4 dl
god kraft (helst fra vilt)
4 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost
½ dl
balsamicoeddik
Smørstekte pærer:
4 stk
pærer
2 ss
TINE® Meierismør
Tilbehør:
400 g
rosenkål
2 dl
rørte tyttebær
500 g
små poteter
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 160 °C.
- 2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
- 3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
- 4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
- 5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.
Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.
Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.