Reinsdyrlår
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Klassisk viltsaus:
rosenkål:
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 ºC
- 2. Ta ut nøkkelbeinet, også kalt isbeinet, og skjær av løse hinner. Gni låret inn med salt og pepper.
- 3. Legg reinsdyrlåret på rist over langpanne. Sett i steketermometer og sett låret i ovnen. Ta ut låret når termometeret viser 65 ºC og la det hvile på benken i ca. 10 minutter. Dekk så med aluminiumsfolie.
- 4. Smelt sukker forsiktig i en kjele, slå i eddik og la det koke litt før kraft og kremfløte tømmes i. La så det hele koke inn til 5–6 dl. Del smøret i mindre biter og rør det i sausen like før servering. Smak til med salt.
Ved å røre inn kaldt smør skåret i små treninger, får du en både tykk og blank saus. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt i.
- 5. Fyll en kjele med ca. 1 cm vann. Legg rosenkål på en metallrist i kjelen. Kok opp og skru ned varmen. Kok i ca. tre minutter på middels varme.
Klassisk viltsaus:
Rosenkål:
Som avslutning på dette herlige måltidet passer desserter som for eksempel multekrem, gjerne fylte krumkaker, eller deilige marinerte multer.