Oppskrift
Ratatouille med lam
50 minutter medium
Beskrivelse
Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Potet:
8 stk
poteter
Lam:
600 g
lammekjøtt
1 ss
TINE® Meierismør til steking
Ratatouille
2 stk
løk
2 stk
paprika , gjerne ulike farger
4 stk
hvitløksfedd
1 stk
aubergine
4 stk
tomater
2 ss
tomatpuré
1 ss
oregano/mynte
2 stk
kjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
3 dl
vann
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
- 2. Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.
- 3. Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.
- 4. Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Lam:
Ratatouille: