Oppskrift

Pølse i brød med godt tilbehør

35 minutter Enkel
Beskrivelse
Tar du utgangspunkt i gode, grove pølser og spennende tilbehør som hjemmelaget potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais, kan pølser i brød bli ukas favoritt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 stk
gode pølser feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
4 stk
pølsebrød

Karamellisert løk

1 ss
TINE® Meierismør
1 stk
stor løk , i tynne skiver
1 ts
sukker
½ ts
salt

Kremet potetsalat

400 g
små poteter
2 ss
olivenolje
4 stk
ansjosfileter , finhakket
2 stk
hvitløksfedd , most
1½ dl
TINE® Kremfløte
2 ss
revet parmesan
2 ts
sitronsaft
½ ts
pepper
2 ss
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss
finhakket gressløk

Smørdampet mais

2 dl
mais
2 ss
TINE® Meierismør
¼ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
  2. 2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.

    Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.

  3. 3. Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
  4. 4. Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.

Utvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.

Laster ...