Pølse i brød med godt tilbehør
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Karamellisert løk
Kremet potetsalat
Smørdampet mais
Slik gjør du
- 1. Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
- 2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.
Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.
- 3. Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
- 4. Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.
Utvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.