Oppskrift
Pepperbiff med lun tomat- og Chevresalat
30 minutter Enkel
Beskrivelse
En deilig mør pepperbiff med lune tomater, sammen med salat og Chevre, er like godt i hverdagen som til helgekos.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
12 stk
cherrytomater , delt i to
2 ss
olivenolje
½ ts
salt
½ ts
sukker
1 ts
tørket timian
4 stk
biff av ytrefilet storfe, à 200 gram
1 ts
pepper , grovhakket
1 ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør
4 dl
salatblanding
3 ss
olivenolje
2 ss
sitroner , presset
1 stk
Norsk Chevre Naturell Haukeli , i terninger
½ dl
peanøtter
½ dl
gresskarkjerner
Utstyr
Ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 220 °C.
- 2. Legg tomat i en ildfast form, med skjæreflaten opp. Drypp over olivenolje. Bland salt, sukker og timian, og dryss over. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
- 3. Krydre kjøtt med salt og pepper. Smelt smør i en panne på sterk varme, brun biffene og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). La kjøttet hvile litt før servering.
- 4. Vask salat, vend inn olje og sitron, og fordel tomat og Chevre over. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.
Salaten blir ekstra god med litt frisk peppermynte
Server gjerne med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.