Oppskrift
Ostegratinert taco med biff
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Gratinert taco med ost, biffstrimler, guacamole og spicy grillet mais-salsa.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
600 g
filet av storfekjøtt
1 ss
TINE® Meierismør
8 stk
små tortillalefser
4 dl
revet ost av Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
Guacamole
2 stk
avokado
½ stk
chili
1 stk
lime
3 dråper
tabasco
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Grillet mais-salsa
2 stk
maiskolbe
1 stk
rød chili
4 stk
vårløk
3 stk
tomater
2 stk
lime
2 dl
hakket koriander
Slik gjør du
- 1. Grill maiskolbene raskt på varm grill eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene. Finhakk chili, snitt vårløk og del tomater i biter.
- 2. Bland alle ingrediensene til salsaen og press over limesaft.
- 3. Mos avokado med en gaffel eller stavmikser. Finhakk chili og vend inn. Smak til med limesaft, tabasco, salt og pepper.
- 4. Sett ovnen på 220 °C. Fres kjøttet i smør i en varm panne så det blir godt brunet på alle kanter, men beholder en rå kjerne. La kjøttet hvile og skjær i tynne skiver.
- 5. Fordel kjøtt på torillalefser, ha på revet ost og gratiner i ovnen i ca. 5 minutter. Server med guacamole og grillet mais-salsa.