Oppskrift
Osteburger
40 minutter Enkel
Beskrivelse
En hamburger bør ha smeltet ost. Denne saftige cheeseburgeren er overraskende enkel å lage.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
kjøttdeig
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking
8 skiver
Norvegia® Smaksrik eller annen god ost
4 stk
salatblader
1 stk
rødløk
4 stk
hamburgerbrød
4 ss
ketchup
4 ss
sennep
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 100 °C.
- 2. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper.
- 3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på ost litt før de er ferdig stekt.
- 4. Skyll salatblad. Legg dem på et håndkle for å renne av. Skrell og skjær rødløk i tynne strimler.
- 5. Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
- 6. Legg på salat, burger, ketchup, sennep og rødløk. Server.
For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.