Oppskrift
Øl-braisert lammeskank
200 minutter Enkel
Beskrivelse
Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 stk
lammeskanker
3 ss
TINE® Meierismør
8 stk
sjalottløk
1 stk
hvitløk
3 stk
gulrøtter
½ stk
purre
2 ss
hvetemel
1 ss
spisskummen
3 ss
tomatpuré
1 boks
hakkede hermetiske tomater
4 dl
mørk øl
4 dl
kraft
1 dl
TINE® Kremfløte
2 kvister
frisk rosmarin
2 stk
laurbærblader
1 ts
pepper
1 ts
salt
SELLERI- OG MANDELPURÉ
1 stk
sellerirot
300 g
mandelpoteter
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 dl
TINE® Kremfløte
4 ss
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 180 °C. Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Bruk gjerne en stor jerngryte. Sett til side.
- 2. Skrell og del sjalottløk i to, grovhakk hvitløk og del gulrot og purre i biter. Fres grønnsakene i smør i gryten til mykt, ca. 6 minutter. Dryss med mel og spisskummen og rør et par minutter. Ha i tomatpuré og rør godt i 1 minutt.
- 3. Tilsett tomat, øl, kraft, fløte, rosmarin, laurbærblad, pepper og salt. Kok opp, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten i ovnen. La stå i 2,5-3 timer eller til kjøttet faller av beinet.
- 4. Skrell sellerirot og potet og del i små biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la grønnsakene dampe av et par minutter. Mos med melk, fløte og smør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet.
Du kan gjerne bytte ut øl med rødvin hvis du ønsker en mer klassisk variant.