Oppskrift

Matar keema

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er helt enkelt en rett av krydret kjøttdeig og grønne erter. Tradisjonelt bruker man kjøttdeig av lam i Pakistan, men du bruker det du har eller liker. Denne pakistanske spesialiteten er middag hele familien vil like.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
løk
6 ss
klaret smør eller olje
2 stk
tomater
6 stk
pepperkorn
6 stk
nellikspikre
1 stk
sort kardemommefrø
¼ ts
hel spisskummen
1 ts
malt koriander
1 ts
salt
¼ ts
gurkemeie
¾ ts
chilipulver
1 ts
revet frisk ingefær
1 ts
most hvitløk
½ ts
garam masala
500 g
kjøttdeig
5 dl
vann
250 g
frosne erter

Til servering

4 stk
nanbrød
2 dl
frisk koriander
2 stk
grønn chili
1 stk
sitron
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell

Slik gjør du

  1. 1. Finhakk løk og fres i klaret smør eller olje til brun. Hakk tomater og tilsett, sammen med hel pepper, hel nellik, hele kardemommefrø, hel spisskummen, malt koriander, salt, gurkemeie, malt chili, finrevet ingefær, most hvitløk og garam masala. Fres videre til det meste av væsken har fordampet.

    Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.

  2. 2. Ha i kjøttdeig og stek mens du hakker kjøttet i biter. Fres under omrøring til nesten all væsken har fordampet igjen.
  3. 3. Ha i vann, sett på lokk og kok til kjøttet er mørt, ca. 10 minutter. Ha i erter og kok til ertene er gjennomvarme.
  4. 4. Server kjøttdeig og erter med nanbrød, grovhakket koriander, grønn chili i skiver, sitron i båter og en skål med yoghurt.

Tilsett gjerne flere grønnsaker som f.eks. paprika eller tomat for en friskere variant.

Laster ...