Oppskrift

Marokkansk lammegryte

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

900 g
lammelår i skiver
1 ss
TINE® Meierismør
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
løk
3 ss
hvetemel
2 ss
spisskummen
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater
2 dl
TINE® Kremfløte
3 dl
lammefond , utblandet
3 stk
gulrøtter
1 stk
søtpotet
10 stk
tørkede aprikoser

Potetmos

500 g
poteter
4 ss
TINE® Meierismør
1 dl
TINE® Kremfløte
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.
  2. 2. Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.
  3. 3. Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.
  4. 4. Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.

    Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

  5. Potetmos

  6. 5. Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.

Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Laster ...