Oppskrift
Lammekoteletter med chevre og rotfrukter
60 minutter medium
Beskrivelse
Chevre Original er en smakfull og fyldig hvitmuggost fra Haukeli. En liten detalj som gjør mye for å sette ekstra piff på lammekotelettene.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Rotfrukter
1 stk
rødløk i båter
1 stk
pastinakk i skiver
1 stk
fennikel delt i to
4 stk
poteter delt i to
4 stk
hvitløksfedd
1 stk
aubergine i skiver
4 stk
rødbeter i skiver
2 ss
nøytral olje
Lammekoteletter
1 ts
pepper
1 ts
salt
4 stk
lammekoteletter
4 skiver
Norsk Chevre Original Haukeli ca. 1 cm tykke
1 ts
flytende honning
1 stilk
fersk rosmarin (kan sløyfes)
Slik gjør du
- 1. Sett på ovnen på 180 °C.
- 2. Kutt rødløk, pastinakk, fennikel, potet, hvitløksfedd, aubergine, rødbeter Bland dette sammen med olje og hvitløk i en ildfast form.
- 3. Sett formen inn i ovnen og bak de myke ca. 45 min.
- 4. Salte og pepre lammekottene.
- 5. Stek lammekotelettene i ca. 3 min på vær side.
- 6. Etterstek i ovnen med ost og honning på toppen sammen med de siste minuttene for rotfruktene, 2-3 min.
- 7. Pynt med fersk rosmarin.
Lammekoteletter
Strø gjerne over litt nøtter.