Oppskrift
Lam med fløtegratinerte poteter
60 minutter medium
Beskrivelse
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Fløtegratinerte poteter:
8 stk
poteter
2 fedd
hvitløk
1 ts
salt
½ ts
pepper
3 dl
TINE® Kremfløte (evt. matfløte)
100 g
Jarlsberg® Revet
lam:
4 stk
lammeskiver (fra stek eller bog)
2 ss
TINE® Meierismør
½ ts
salt
½ ts
grovkvernet pepper
2 ts
tørket rosmarin
Kryddersmør:
100 g
Kviteseidsmør (romtemperert)
½ ts
havsalt
2 ss
hakkede krydderurter (persille el. dill)
grønnsaker:
1 bunt
grønn asparges
2 stk
gulrøtter
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2. Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
- 3. Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
- 4. Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
- 5. Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
- 6. Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.
lam:
Kryddersmør:
grønnsaker:
Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!