Oppskrift
Lun julesalat med ribberester
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Ribbe til overs? Server ribberestene i en enkel julesalat med pære, granateple, glaserte valnøtter og kremet sennepsdressing.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
500 g
ribberester
2 stk
pærer
10 stk
dadler
1 ss
TINE® Meierismør
1 ss
honning
1 stk
hjertesalat
1 stk
endiviesalat
1 pakke
ruccola (1 pakke = ca. 70 g)
½ stk
granateple
4 ss
hakkede brente mandler
Kremet sennepsdressing
2 dl
TINE® Lettrømme 10 %
1 dl
majones
2 ts
Dijonsennep
1 ss
honning
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Del ribbe i biter. Skjær pærer og dadler i båter, og varm alt i en stekepanne med smør og honning til pærene er møre, ca. 10 minutter.
- 2. Rør sammen rømme, majones, sennep, honning, salt og pepper til en glatt dressing. Slå frøene ut av granateplet.
- 3. Del hjertesalat og endive i biter, og legg utover et serveringsfat med ruccola. Fordel ribbe- og pæreblandingen utover. Slå ut kjernene av granateple og dryss over med hakkede nøtter. Server med dressing.
Har du rødkål og rosenkål til overs, kan de finstrimles og blandes inn. Kokte poteter kan deles i biter og stekes med ribben.