Oppskrift

Ramen med ribberester

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Det er mye godt du kan gjøre med ribberestene, men få ting slår det å servere dem i en varm nudelsuppe med frisk smaker.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

600 g
ribberester
2 ss
hoisinsaus
5 cm
frisk ingefær
4 stk
hvitløksfedd
1 stk
rød chili
1 ss
solsikkeolje
8 dl
kjøttkraft
½ dl
soyasaus
2 ss
ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss
fiskesaus
1 stk
pak choy (evt kinakål) (ev. 4 mini-pak choy)
4 stk
vårløk
4 stk
kokte egg (smilende)
2 dl
bønnespirer
200 g
nudler
½ ts
sesamolje
1 stk
lime

Til servering

4 ss
frisk koriander
4 ts
sorte sesamfrø

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 170 °C. Del ribben i biter eller skiver og legg i en ildfast form. Pensle med hoisinsaus og legg folie lett over. Varm i ovnen i ca. 30 minutter eller til akkurat gjennomvarm.
  2. 2. Del ingefær i skiver, knus hvitløkfedd lett med siden på en kniv og snitt chili. Fres i en gryte med olje i ca. 1 minutt. Hell over kraft, soyasaus og fiskesaus og kok opp. La småkoke til ønsket smak av ingefær, hvitløk og chili. Sil av og kok opp igjen.
  3. 3. Del pak choy i biter og finsnitt vårløk. Kok egg i kokende vann til smilende, ca. 6 minutter.
  4. 4. Ha nudler i den kokende kraften og kok i ca. 2 minutter. Tilsett pak choy, vårløk og bønnespirer og smak til med sesamolje og limesaft.
  5. 5. Øs opp i boller, fordel de varme ribbebitene i. Skrell og del egg i to og legg i bollen. Topp med frisk koriander og sesamfrø.

Har du grønnsaksrester eller f.eks. frisk kål etter julemiddagen, kan du tilsette det i suppa. La det koke med noen minutter og server.

Laster ...