Oppskrift
Tove Merethes saftige osteburger
60 minutter Enkel
Beskrivelse
En smaksrik grillet cheese burger med masse deilig ost både inni og på toppen av burgeren. BBQ-saus, dijonsennep og worchestershiresaus gjør burgeren ekstra smaksrik. Denne deilige burgeroppskriften er utviklet av Tove Merethe. En av våre kunnskapsrike TINE-hobbykokker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
20 stk
Ritzkjeks
500 g
karbonadedeig
1 stk
egg
200 g
revet Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller Jarlsberg® Revet
1 ss
Dijonsennep
½ dl
bbq-saus til burgeren
½ dl
bbq-saus til pensling
1 ss
worcestershiresaus
8 skiver
TINE® Norsk Cheddar Skivet Burgerost
150 g
bacon
4 stk
grove hamburgerbrød
4 ss
dressing
8 stk
store salatblader
½ stk
rødløk i skiver
2 stk
tomater i skiver
12 skiver
sylteagurk
Slik gjør du
- 1. Legg Ritzkjeks i en brødpose og knus dem med en kjevle ved å rulle den frem og tilbake over posen. Bland karbonadedeig, knust kjeks, egg, ost, sennep, bbq-saus og worchestershiresaus sammen i en litt stor bolle. Elt godt sammen, enten med hendene, en håndmikser eller en kjøkkenmaskin. Form til litt tykke burgere og pensle med bbq-saus før grilling.
Burgerne kan fint varmes opp dagen etter på svak varme i stekeovnen. En grønn salat eller hjemmelaget potetsalat kan da være perfekt tilbehør.
- 2. Stek bacon. Steker du baconet i ovnen slipper du masse stekesprut.
- 3. Grill burgerne på begge sider over direkte varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg osteskiver på burgerne og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen.
- 4. Fyll de varme burgerbrødene med saftig nygrillet osteburger, dressing, salat, løk, tomat, sylteagurk og bacon.