Oppskrift
Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar
45 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er kosemat med stor K. Søtpotetfries er toppet med kjøttsaus og mye cheddar og har et lett sting i chili og løk på toppen. Deilig!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
200 g
cheddar
600 g
søtpoteter
2 ss
olje
¼ ts
salt
1 stk
grønn chili
½ stk
rødløk
Chilikjøttsaus
400 g
kyllingkjøttdeig
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
gul løk , finhakket
1 ts
kajennepepper
1 ts
paprikapulver
3 stk
grovhakkede tomater (eventuelt hermetiske tomater)
3 ss
tomatpuré
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær den i lange, smale fries. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett med olje, dryss over litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.
- 2. Varm en stekepanne med litt smør og ha i kyllingkjøttdeig, finhakket gul løk, kajennepepper og paprikapulver. Stek til kjøttet og løken får litt farge. Ha i tomater og tomatpure. Bland godt sammen og la det småkoke 10 min. Smak til med salt og pepper.
- 3. Når søtpoteten er ferdig, har du dem over i en ildfast form. Topp med chilikjøttsaus og revet cheddar. Stek i ovnen i ca. 5 min på 200 °C til osten har smeltet. Server med tynne skiver grønn chili og rødløk i båter.