Oppskrift

Soppboller i tomatsaus

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. Husk at soppblandingen trenger minst 2 timer hvile.

Ingredienser

1 stk
løk
600 g
sopp
2 ss
TINE® Meierismør
4 stk
hvitløksfedd
½ dl
havregryn
½ dl
brødrasp
1 dl
hakket persille
2 stk
egg
½ ts
tørket oregano
½ ts
tørket timian
½ ts
salt
1 ts
pepper
2 dl
Norvegia® Revet

Til servering

3 dl
tomatsaus
1 dl
parmesan

Slik gjør du det

  1. 1. Finhakk løk og sopp og stek på lav varme i smør til blandingen er tørr og gyllen.
  2. 2. Press i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Ha soppblandingen i en bolle og bland inn havregryn, brødrasp, persille, egg, oregano, timian, salt og pepper. Bland godt, rør inn ost, og dekk til med plast og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten.

    Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med knivblad om du vil ha bollene helt fine.

  3. 3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Form små boller av soppdeigen og stek gylne i en panne med smør. Legg bollene på et stekebrett og stek i oven i ca. 15 minutter.
  4. 4. Varm opp tomatsaus og server soppbollene med tomatsaus og parmesan.

    Slik lager du hjemmelaget tomatsaus.


Server disse bollene med pasta eller som del av et tapasbord. Det er fint å gi gjestene et kjøttfritt alternativ.