Oppskrift

Ratatouillegrateng

60 minutter Enkel 50 minutter
Beskrivelse
Denne franskinspirerte grønnsaksformen kan du utmerket godt servere som en vegetarisk middagsrett.

Ingredienser

1 stk
aubergine
1 ss
TINE® Meierismør til steking
500 g
tomater
½ stk
squash
½ stk
løk
1 dl
frisk basilikum , hakket
3 fedd
hvitløk , hakket
400 g
hakket hermetiske tomater
2 dl
Jarlsberg® Revet
1 ts
salt
¼ ts
pepper
3 ss
TINE® Meierismør

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. 2. Skjær aubergine i tynne skiver. Stek dem i smør i en stekepanne noen minutter, til de er gylne.
  3. 3. Skjær tomat, squash og løk i skiver. Legg aubergine, tomat, løk, squash, basilikum, hermetiske tomater og hvitløk lagvis, i en ildfast form. Stø over ost. Krydre med salt og pepper. Legg noen klatter smør oppå.
  4. 4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Ta bort folien. Fortsett å steke i 10–20 minutter, til grønnsakene har fått fin farge og kjennes myke.

    Server gjerne med ferskt brød og et godt olivensmør til. Det lager du enkelt ved å finhakke sort oliven og blande med Tine Meierismør, litt presset sitron og grovkvernet pepper.