Oppskrift
Quiche Lorraine
30 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 pakke
ferdig paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
1 stk
løk
1 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
150 g
bacon
4 stk
egg
2 dl
TINE® Matfløte
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
½ ts
salt
¼ ts
pepper
¼ ts
revet muskat
100 g
Norvegia® Revet eller annen god revet gulost
Utstyr
paiform, 22–24 cm
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.
- 2. Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.
- 3. Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.
- 4. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.
- 5. Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.
Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.
Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepålegg
eller kokt potet. Hell over eggeblanding og topp
med ost.