Oppskrift

Gratinert søtpotet med cheddar

50 minutter Enkel
Beskrivelse
Gratinert søtpotet er enkelt å lage og kan fylles med utrolig mye godt. Her har vi laget en vegetarvariant med cheddar.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

150 g
TINE® Norsk Cheddar
2 stk
søtpoteter
1½ dl
hasselnøtter
2 stilker
stangselleri
2 fedd
hvitløk
1 potte
bladpersille
¼ ts
salt
½ ts
pepper
1 stk
sitron
1 boks
TINE® Lettrømme 17 % til servering

Slik gjør du

  1. 1. Fyr opp grillen eller forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpotene godt, del dem i to på langs. Stek på grillen eller i ovnen med snitt-siden opp i 30 minutter. Sjekk at de er myke og ferdige ved å stikke i dem.
  2. 2. Grovhakk hasselnøtter og rist dem litt i ovnen i ca. 10 min på 200 °C.
  3. 3. Finhakk stangselleri, hvitløk og bladpersille.
  4. 4. Når søtpoteten er ferdigstekt skraper du ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen. Bland søtpotetmosen med nøtter, stangselleri, hvitløk og mesteparten av bladpersillen. Spar litt av persillen til servering. Smak til med salt og pepper. Ha i halve mengden cheddarost i blandingen. Fordel miksen i søtpotet-skallet igjen, og topp med resten av cheddarosten.
  5. 5. Legg tilbake på grillen eller stek i ovnen på 200 °C til osten smelter. Server med rømme og persille, og en sitronbåt på siden. Skvis sitron over ved servering.
Laster ...