Oppskrift

Grønnsaksgrateng med Jarlsberg®

50 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
Grønnsaksgrateng med søtpotet, fennikel, rødløk og gulrot. Toppet med et deilig ostelokk av Jarlsberg®.

Ingredienser

500 g
purre
1 ss
TINE® Meierismør
200 g
søtpoteter
1 stk
rødløk
2 stk
fennikel
200 g
gulrøtter
3 fedd
hvitløk
3 dl
TINE® Matfløte
4 stk
egg
1 pakke
Jarlsberg® Revet
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
finhakket rosmarin

Slik gjør du det

  1. 1. Forvarm ovn til 200 °C.
  2. 2. Rens og kutt purre i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  3. 3. Varm opp 1 ss smør i en stor panne og la purren og hvitløken svette seg myk og søt, i ca. 15 minutter.
  4. 4. Skrell og kutt søtpotet og gulrot i terninger og rødløk i tynne båter. Ha det i sammen med purren underveis.
  5. 5. Rens og snitt fennikel fint. Ha i en stor ildfast form og hell i de stekte grønnsakene.

    Andre grønnsaker som små buketter av brokkoli og blomkål smaker også godt i denne miksen.

  6. 6. Bland sammen egg, matfløte, salt, pepper og rosmarin. Hell blandingen over grønnsakene og fordel over osten. Stek gratengen i 25-30 minutter.