Oppskrift

Vegetarboller med potetmos, saus og tyttebær

40 minutter Enkel
Beskrivelse
En svensk klassiker som enkel gjøres til en vegetarrett med VGTR boller. Server dem med fløyelsmyk potetmos, brun saus og tyttebær. Akkurat som svenske kjøttboller.

Ingredienser

1 stk
brokkoli
1 ss
TINE® Meierismør
1 pakke
TINE VGTR Boller
2 ss
rapsolje
1 porsjon
brun saus
4 ss
tyttebærsyltetøy

Potetmos

300 g
poteter
2 ss
TINE® Meierismør
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Skrell og del poteter i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Mos med smør og melk til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
  2. 2. Del brokkoli i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Vend med litt smør og krydre med salt og pepper. Lag brun saus.

    Se hvor enkelt det er å lage hjemmelaget brun saus.

  3. 3. Stek VGTR bollene i en varm panne med olje til akkurat gjennomvarme, 5-6 minutter. Ha dem over i sausen.
  4. 4. Server VGTR boller med potetmos, kokt brokkoli og tyttebærsyltetøy. Avslutt med et dryss salt og pepper.

Ønsker du et friskere alternativ, kan du bytte ut potetmosen med flere grønnsaker, f.eks. gulrot, blomkål og nykål, eller server bollene med en frisk salat.