Oppskrift
Wok med laks
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Wok er en rask og enkel familiefavoritt. Vi har brukt laks, løk, paprika, gulrøtter, brokkoli, vannkastanjer og babymais.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
løk
1 stk
paprika
3 stk
gulrøtter
250 g
vannkastanjer
200 g
minimais
1 stk
brokkoli
600 g
laksefilet
2 ss
rapsolje
3 ss
soyasaus
Slik gjør du
- 1. Skjær løk, paprika, gulrot, vannkastanjer og babymais i ca. like store biter. Del brokkoli i små buketter.
- 2. Varm opp en wok eller sautépanne (panne med høye kanter) på middels sterk varme.
- 3. Skjær laks i ca. 1 cm tykke skiver.
- 4. Ha olje i woken og skru opp varmen. Ha oppi løk, paprika, gulrot, vannkastanjer, babymais og brokkoli, og stek på høy varme under omrøring i ca. 5 minutter.
- 5. Skru ned varmen til middels sterk varme, ha oppi soyasaus og rørt godt rundt. Legg lakseskivene oppå grønnsakene i pannen og la fisken trekke i 4–5 minutter før du serverer.
Når vi koker eller steker grønnsaker, er det viktig å kutte dem i omtrent like store biter, slik at alt blir ferdig samtidig.