Oppskrift
Urtestekt torsk med potetkrem
35 minutter medium
Beskrivelse
Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
400 g
torskefilet delt i like benfrie biter
2 dl
grovt salt
3 ss
olje
1 stilk
timian
3 stk
hvitløksfedd
2 ss
TINE® Usaltet Smør
Potetkrem:
500 g
skrelte mandelpoteter
2½ dl
TINE® Kremfløte
25 g
TINE® Meierismør
1½ dl
TINE® Kremfløte (halvpisket)
Dryss:
2 dl
hakket gressløk eller vårløk
Slik gjør du
- 1. Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.
- 2. Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.
- 3. Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.
- 4. Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.