Oppskrift

Restegrateng med fisk og grønnsaker

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Som navnet på retten så fint antdyder er det tid for restefest i heimen! Grav fram fra kjøleskapet det som måtte være igjen av ukens grønnsaks- og fiskemiddager. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag. I denne oppskriften foreslår vi en rekke grønnsaker, men du kan selvfølgelig bruke akkurat de du selv har tilgjengelig. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Restegrateng

8 stk
poteter
150 g
brokkoli
150 g
blomkål
100 g
gulrøtter
100 g
paprika
1 stk
løk
600 g
fiskefilet (fiskerester som torsk, sei og/eller laks)
4 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
4 stk
egg
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
2 dl
Jarlsberg® Revet

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
  2. 2. Skjær poteter, grønnsaker og løk i biter og fordel dem i formen. Smuldre fisken over.
  3. 3. Pisk sammen melk og egg. Tilsett salt og pepper. Hell sausen i formen, og strø over revet ost.
  4. 4. Stek restegratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til gratengen er gjennomvarm og osten har blitt gyllen. Dersom du bruker rå poteter, trenger du nok å la gratengen stå inne i ytterligere ca 5- 10 minutter.

#1: En restegrateng er også en takknemlig mottaker av krydderurter, så her kan du bruke akkurat de urtene du har tilgjengelig.

#2: Hvis du ønsker, kan du tilbererede gratengen i små porsjonformer. Dermed kan du også spare tid i ovnen ettersom gratengen blir fortere ferdig.

Laster ...