Oppskrift
Rekecurry
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
500 g
scampi eller reker
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
4 stk
stilker selleri
1 ss
TINE® Meierismør
1½ ss
karri
1 boks
hermetiske tomat
1 ss
hvetemel
300 g
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts
salt
1 ts
sambal oelek
Tilbehør:
150 g
lollosalat
50 g
ruccola
10 stk
cherrytomater
1 stk
vårløk i ringer
240 g
ris
Slik gjør du
- 1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
- 2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
- 3. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
- 4. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.
Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann
Tilbehør:
Ved servering