Oppskrift

Rekecurry

25 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en veldig god og sunnere middagsvariant med smak av Thailand.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

500 g
scampi eller reker
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
4 stk
stilker selleri
1 ss
TINE® Meierismør
1½ ss
karri
1 boks
hermetiske tomat
1 ss
hvetemel
300 g
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
½ ts
salt
1 ts
sambal oelek

Tilbehør:

150 g
lollosalat
50 g
ruccola
10 stk
cherrytomater
1 stk
vårløk i ringer
240 g
ris

Slik gjør du

  1. 1. Rens scampiene/rekene. Rens og finhakk løk og hvitløk. Hakk selleri. Fres løk, hvitløk og selleri i smør i en stekepanne. Rør i karri og hell på tomatene. La sausen koke ca. 3 min.
  2. 2. Rør Crème Fraîche inn i sausen og la den koke ytterligere 3–5 min. Rør i salt, sambal olek og scampi. Varm opp. Bruker du vanlige reker, bør de ikke koke, for da blir de seige. Bruker du rå scampi, skal de trekke i sausen til de er kokt.
  3. Tilbehør:

  4. 3. Kok fullkornsris som anvist på pakken. Vask salat og riv den i passe store biter. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt, pepper og en liten dæsj kaldpresset olivenolje.
  5. Ved servering

  6. 4. Server den gode rekecurryen sammen med salat og kokt fullkornsris og gjerne Crème Fraîche til.

    Synes du sausen er for tykk kan du spe den med litt vann

Laster ...