Oppskrift
Torsk med Sandefjordsmør
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 skiver
(ca.1 kg) torsk
1 l
vann
1 ss
salt
Sandefjordsmør:
½ dl
TINE® Kremfløte
2 ss
kruspersille finhakket
200 g
TINE® Meierismør
1 ss
sitronsaft
Tilbehør:
6 stk
gulrøtter
8 stk
poteter
Slik gjør du
- 1. Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.
- 2. Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.
- 3. Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.
Mange liker stekt bacon i terninger som tilbehør til torsk. For mange hører også torskerogn og torskelever til denne deilige julemiddagen.