Oppskrift

Torsk med Sandefjordsmør

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 skiver
(ca.1 kg) torsk
1 l
vann
1 ss
salt

Sandefjordsmør:

½ dl
TINE® Kremfløte
2 ss
kruspersille finhakket
200 g
TINE® Meierismør
1 ss
sitronsaft

Tilbehør:

6 stk
gulrøtter
8 stk
poteter

Slik gjør du

  1. 1. Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.
  2. 2. Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.
  3. 3. Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.

Mange liker stekt bacon i terninger som tilbehør til torsk. For mange hører også torskerogn og torskelever til denne deilige julemiddagen.

Laster ...