Oppskrift

Vegetarlasagne

50 minutter Enkel
Beskrivelse
En smakfull vegetarlasagne som passer både hverdag og fest, laget i samarbeid med Bocuse d’Or-kokk Christian André Pettersen. Lasagnen kan fint stå noen dager i kjøleskapet, den smaker fortsatt like godt og er super restemat!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 pakke
lasagneplate
1 stk
aubergine skrellet og kuttet i tynne skiver
1 pakke
TINE® Ekte Revet Ost Original

Tomatsaus

1 stk
finhakket løk
2 stk
finhakket hvitløksfedd
125 g
sopp revet i biter (shiitake, østerssopp, eller annet du foretrekker)
50 g
sellerirot i terninger
½ dl
olivenolje
2 bokser
hermetiske tomater
2 stk
stangselleri i tynne skiver
1 kvist
frisk timian finkuttet (eller tørket krydder)
1 ss
soyasaus
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Bechamel med ost

2 ss
hvetemel
50 g
TINE® Meierismør
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
50 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
¼ ts
muskat

Tilbehør

4 skiver
godt brød
1 pose
salatblanding
1 stk
rømmedressing

Slik gjør du

  1. 1. Vi begynner med tomatsausen. Finn fram en kjele eller en dyp panne, ha i olivenolje og sett platen på medium høy varme. Ha i finhakket løk, hvitløk og en klype salt, og la dette surre i pannen i ca. 2 minutter til løken er blank og myk. Tilsett så sopp og selleri, og fres i 2 minutter til. Tilsett hermetiske tomater og la dette koke sammen i 5–6 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett stangselleri, timian og soyasaus, og smak til med salt og pepper.
  2. 2. Sett ovnen på 180 °C.
  3. 3. Nå skal vi lage bechamelsausen. Smelt smøret i en liten gryte på medium høy varme. Når smøret har begynt å boble, tilsettes hvetemel. Rør godt sammen med en visp. Øk temperaturen til nesten maks, og spe inn melk mens du rører konstant slik at melken koker seg inn i melblandingen. Pass på å røre godt, slik at melken ikke svir seg i bunnen av kjelen. Senk så temperaturen til medium varme og la sausen få putre i noen minutter. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn revet ost på slutten.
  4. 4. Smør en stor ildfast form på ca. 20 x 30 cm med smør, og legg skiver av aubergine i bunnen av formen. Legg så tomatsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Gjenta til du er tom for ingredienser og avslutt med revet ost på toppen.
  5. 5. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server gjerne med en god salat, rømmedressing og noen skiver godt brød.
Laster ...