Oppskrift
Tortilla-rull med kikerter
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Tortillalefser fylt med kikertmos passer fint som en lett middag, en lunsjrett, eller et friskt kjøttfritt tilskudd på buffetbordet.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
6 dl
hermetiske kikerter
250 g
TINE Kremgo® Naturell
1 ss
chilisaus
3 stk
vårløk
5 stk
reddiker
1 stilk
stangselleri
½ stk
agurk
4 stk
tortillalefser
RØMMEDRESSING
2 dl
TINE® Lettrømme 10 %
1 ss
sitronsaft
¼ ts
salt
TIL SERVERING
6 dl
salatblanding
2 dl
ruccola
2 ss
tørkede tranebær
4 ss
granateplekjerner
1 stk
lime
Slik gjør du
- 1. Skyll kikerter og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør til grov mos og rør inn kremost og chilisaus.
- 2. Finhakk vårløk og reddik, skjær stangselleri i tynne skiver og agurk i staver.
- 3. Vend vårløk og reddik med kikertmosen og fordel mosen utover tortillalefser. Legg en stripe agurk og selleri og rull sammen til faste ruller. Pakk tett i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
Oppskrift på Grove tortillalefser finner du her.
- 4. Riv salat, og bland sammen med salat, granateplekjerner og tørkede tranebær. Del lime i båter. Smak rømme til med sitronsaft og salt.
- 5. Del tortillaruller i skiver, server med salat og rømmedressing.
Tortilla-rullene kan lages kvelden før eller om morgenen, og ligge i kjøleskapet slik at du raskt kan samle sammen en lunsj eller middag ved behov.