Oppskrift
Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp
90 minutter medium
Beskrivelse
Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
25 Porsjoner
1 stk
søtpotet ca. 500 gram
200 g
revet TINE® Norsk Cheddar
1 stk
egg
1 ts
malt chili
1 ts
salt
½ ts
pepper
1 stk
egg til dypping
2 dl
knust kavringer
Kremet blåmuggost-dipp
150 g
Norzola®
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
- 2. Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
- 3. Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
- 4. Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
- 5. Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
- 6. Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.