Oppskrift
Knekkebrød med Snøfrisk og plommer
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Nøtteknekkebrød:
50 g
valnøtter
50 g
hasselnøtter
50 g
mandler
50 g
havregryn
50 g
linfrø
50 g
sesamfrø
50 g
solsikkekjerner
1 ts
salt
3 dl
sammalt rug, grov
6½ dl
vann
Til servering:
2 stk
plommer
2 ss
sukker
4 ss
vann
4 ss
Snøfrisk® Naturell
2 ss
friske urter (kan sløyfes)
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).
- 2. Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.
- 3. Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.
- 4. Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.
- 5. Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.
- 6. Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.
Til servering:
Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.