Oppskrift
Julesild med sennep
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Hjemmelaget sild på glass smaker fortreffelig. I tillegg er det enkelt å lage. Sennepssilden bør stå i minst 24 timer før den serveres.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 ss
god sennep
½ ts
salt
¼ ts
hvit pepper
2 ts
sukker (kan sløyfes)
3 dl
TINE® Seterrømme
3 ss
finhakket dill
4 stk
fileter av kryddersild
Slik gjør du
- 1. Rør inn sennep, salt, nykvernet pepper og ev. litt sukker i rømmen. Finhakk dill og bland det godt i til du får en fin saus.
- 2. Skyll sildefiletene og tørk dem med papir (dersom de er for salte bør du legge dem i vann en stund). Skjær silden i skrå stykker og ha de i rømmeblandingen.
- 3. Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill og biter av sild på toppen av glasset. Sennepssilden bør få stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig gjennom hele julen.
Ønsker du en litt mildere smak kan du blande majones i rømmeblandingen.