Oppskrift
Salat med ost og skinke
15 minutter Enkel
Beskrivelse
En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
appelsin
2 stk
hjertesalat , i biter
5 dl
salatblanding (småbladet)
200 g
kokt skinke , i små biter
300 g
Norvegia® Original , i terninger
200 g
brødkrutonger
3 stk
vårløk , i skiver
16 stk
cherrytomater , delt i to
Dressing:
250 g
TINE Kremgo® Urter
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
4 ss
TINE® Helmelk 3,5 % fett
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.
Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.
- 2. Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
- 3. Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.
Lager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.