Oppskrift

Salat med ost og skinke

15 minutter Enkel
Beskrivelse
En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
appelsin
2 stk
hjertesalat , i biter
5 dl
salatblanding (småbladet)
200 g
kokt skinke , i små biter
300 g
Norvegia® Original , i terninger
200 g
brødkrutonger
3 stk
vårløk , i skiver
16 stk
cherrytomater , delt i to

Dressing:

250 g
TINE Kremgo® Urter
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
4 ss
TINE® Helmelk 3,5 % fett
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

  1. 1. Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.

    Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.

  2. 2. Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
  3. 3. Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.

Lager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.

Laster ...