Oppskrift
Salat med kylling og bulgur
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlig oppskrift på kyllingsalat med bulgur, bacon, filet av kylling, grønne bønner, rødløk og fersk babyspinat.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Salat
2 dl
bulgur
1 stk
hønsebuljongterning
140 g
bacon
400 g
kyllingfileter
1 ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør
½ stk
rødløk
50 g
grønne bønner eller sukkererter
75 g
babyspinat
Dressing
75 g
Selbu Blå® Original eller annen god blåmuggost
300 g
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
Slik gjør du
- 1. Kok bulgur i buljong og som anvist på pakken. Strimle bacon og sprøstek det i en tørr, varm stekepanne. La det renne av på et kjøkkenpapir.
- 2. Bank ut kyllingfileter med hånden. Salt og pepre. Stek de i smør 4 – 5 minutter på hver side.
- 3. Skjær løk i tynne skiver, kok bønner lett og avkjøl i kaldt vann. Bland bulgur, løk, bønner og spinat på et stort fat.
- 4. Skjær kylling i skiver og legg oppå. Strø over bacon.
- 5. Mos blåmuggost med en gaffel og bland med lett crème fraîche. Server dressingen til salaten og gjerne med godt brød.
Dressing
Bulgur stammer fra Midtøsten. Det lages av durumhvete som forkokes (parboiled), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt enn couscous.