Oppskrift

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

30 minutter Enkel
Beskrivelse
I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Sitrondressing:

2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss
sitroner , presset
1 ts
sitronskall , finrevet
½ ts
salt
½ ts
sort pepper , kvernet
¼ ts
sukker

Stekt scampi:

2 ss
TINE® Meierismør
1 stk
rød chili , finhakket
1 stk
hvitløksfedd , finhakket
1 ts
frisk ingefær , revet
600 g
rå scampi , renset uten skall
½ ts
salt

Salat:

1 l
grønn salatblanding
1 stk
mango , delt i terninger
1 stk
rødløk , i tynne skiver
2 ss
sesamfrø , ristet

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.
  2. Stekt scampi:

  3. 2. Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.
  4. 3. Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.
  5. Salat:

  6. 4. Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.
  7. 5. Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Laster ...