Oppskrift
Ovnspannekake
35 minutter Enkel
Beskrivelse
Pannekakerøre stekt i form er et godt alternativ til de tradisjonelle pannekakene. Servert med bacon og tyttebær, er dette smaker som de fleste liker.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
300 g
bacon , i terninger
3 dl
hvetemel
1 ts
salt
6 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller en annen melketype
3 stk
egg
1 ss
TINE® Meierismør
Til servering:
4 ss
TINE® Meierismør , smeltet
2 dl
tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 225 °C.
- 2. Stek bacon i en stekepanne.
Legg baconet i en sikt eller på kjøkkenpapir, slik at fettet renner fra.
- 3. Ha mel og salt i en bolle. Rør inn melk, litt og litt, slik at det ikke blir klumper. Pisk inn egg.
Bruk gjerne en håndmikser til å kjøre røren jevn.
- 4. Smør en stor ildfast form med smør og ha i røren. Dryss over bacon, og stek midt i ovnen i ca. 25 min.
- 5. Skjær pannekaken i biter og server med smeltet smør og tyttebærsyltetøy.
Server med stekte eplebåter og en frisk salat. Kokte poteter passer også til hvis man er ekstra sulten.