Oppskrift
Svigermors rømmegrøt
25 minutter medium
Beskrivelse
Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
¾ dl
semulegryn
7½ dl
TINE® Fettfri Skummetmelk
7½ dl
TINE® Seterrømme
1½ dl
hvetemel
½ ts
salt
2 ts
kanel
2 ss
sukker
Slik gjør du
- 1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
- 2. Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
- 3. Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
- 4. Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.
Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.