Oppskrift
Semulepudding med mandler og bringebærsaus
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Semulepudding er en nydelig, tradisjonell dessert som kan lages god tid i forveien. Med en frisk bringebærsaus blir det en perfekt norsk dessert.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1½ dl
semulegryn
3 ss
sukker
1 stk
egg
1 stk
vaniljestang
5 dl
Piano® Bringebærsaus
2 dl
bringebær
4 ss
mandler , grovhakket
Slik gjør du
- 1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med melk og semulegryn og kok opp. La småkoke under omrøring, ca. 15 minutter eller til grynene er møre. Fjern vaniljestangen.
- 2. Visp sukker og egg sammen. Tilsett litt varm grøt under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i gryta med resten av grøten og varm til rett under kokepunktet. Rør hele tiden.
- 3. Hell over i porsjonsskåler og la stå kaldt til puddingen har satt seg, ca. 1 time.
Dryss gjerne litt sukker på toppen for å unngå en hinne på grøten.
- 4. Bland bringebær med bringebærsaus og server med et dryss mandler.
Ønsker du en enklere variant, lar du puddingen stivne i en bolle og serverer noen skjefuller i dype tallerkener med saus.