Oppskrift
Risgrøt
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 dl
risgryn
4 dl
vann
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri risgrøt, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
1 ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
1 dl
sukker
2 ss
kanel
Slik gjør du
- 1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.
- 2. Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.Topp gjerne risgrøten med tørket frukt og nøtter i tillegg til tradisjonell topping. Prøv med rosiner, tørkede tranebær og panneristede mandler.