Oppskrift
Havregrøt med revet brunost
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Havregrøt med det lille ekstra i form av revet fløtemysost både i og på toppen av grøten. Legg til frukt, og få et deilig måltid til frokost, lunsj eller kvelds.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 dl
lettkokte havregryn
¼ ts
salt
150 g
TINE® Fløtemysost
1 stk
banan
10 stk
bjørnebær
1 dl
hasselnøtter
1 kvist
oxalis
Slik gjør du
- 1. Kok opp havregryn og melk på medium varme. La småkoke i ca. 5 minutter til ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.
- 2. Riv fløtemysost og ha halvparten opp i grøten og vend inn.
- 3. Del banan på langs og deretter i to.
- 4. Grovhakk hasselnøtter.Nøttene kan pannestekes, det setter ekstra god smak.
- 5. Fordel grøt i to boller og topp med banan, bjørnebær, hasselnøtter, revet fløtemysost og urter.
Grøt kan toppes med det meste, så velg gjerne noe annet de klassiske bærene. Frukt og frø, kokos, kanel eller kardemomme er godt å toppe med. Det kan også røres inn i grøten mens den lages for en ekstra krønsj og sødme. Prøv deg frem!