Oppskrift
Spinatformer med røkelaks
15 minutter Enkel
Beskrivelse
En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Spinatformer med røkelaks
375 g
frossen spinat
1 dl
vann
3 dl
TINE® Matfløte
2 pakker
lys aspikbuljong
2 fedd
hvitløksfedd
¼ ts
revet muskat
På toppen
200 g
røkelaks i skiver
2 ss
frisk timian
Slik gjør du
- 1. Sett spinat til tining.
- 2. Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.
- 3. Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.
- 4. Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.
Når du skal tine frossen spinat, er det lurt å legge spinaten i et dørslag eller en sikt, som du kan legge i en suppeskål. Da kan du klemme ut vannet litt etter litt som spinaten tiner.