Oppskrift

Spinatformer med røkelaks

15 minutter Enkel
Beskrivelse
En smakfull liten rett som passer godt til koldtbord eller som forrett. Husk å sette av tid til tining om du bruker frossen spinat, og at spinatformene skal stivne etter at de er satt i form.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Spinatformer med røkelaks

375 g
frossen spinat
1 dl
vann
3 dl
TINE® Matfløte
2 pakker
lys aspikbuljong
2 fedd
hvitløksfedd
¼ ts
revet muskat

På toppen

200 g
røkelaks i skiver
2 ss
frisk timian

Slik gjør du

  1. 1. Sett spinat til tining.
  2. 2. Kok opp vann og fløte. La aspikbuljong smelte i. Rør godt. Tilsett hvitløk og rør inn tint spinat. Smak til med revet muskatnøtt.
  3. 3. Hell spinat i porsjonsformer, gjerne middels store muffinsformer på brett. La stivne et kjølig sted.
  4. 4. Hvelv spinatformene ut på fat og legg på skiver med røket laks. Pynt med rød pepper og timian ved servering.

Når du skal tine frossen spinat, er det lurt å legge spinaten i et dørslag eller en sikt, som du kan legge i en suppeskål. Da kan du klemme ut vannet litt etter litt som spinaten tiner.

Laster ...