Oppskrift
Sommerlig Quesadilla
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Meksikansk smaksbombe med revet Norvegia, reker, vårløk, avocado og koriander. Serveres med kjølende mangosalsa, og litt rømme.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Mangosalsa:
1 stk
mango
1 dl
frisk koriander
1 stk
rød chili
4 stilker
vårløk
1 stk
lime (saften)
Tortilla med fyll:
800 g
reker med skall
1 dl
koriander
2 stk
avokado
1 stk
sitron (saften)
2 ss
TINE® Meierismør til steking
8 stk
myke tortillalefser
200 g
Norvegia® Revet
2 dl
TINE® Lettrømme 17 % eller en annen variant
Slik gjør du
- 1. Del mango i terninger. Finhakk koriander og chili. Skjær vårløk i strimler. Bland sammen, og smak til med limesaft. Sett til side.
- 2. Rens reker og hakk dem fint. Hakk koriander og ha i sammen med rekene.
- 3. Del avocado i to på langs, fjern stein og ta ut kjøttet med en spiseskje. Del i små terninger. Bland med rekene. Press sitronsaft over med en gang. La stå.
- 4. Varm en panne til middels varme sammen med litt smør og legg i en tortillalefse. Legg litt Revet Norvegia på den ene halvdelen av tortillaen. Ta en neve reke- og avocadoblanding og legg på litt mer ost. Brett over den ”tomme” halvdelen og stek 1-2 minutter før du forsiktig snur tortillaen og lar den ligge et par minutter på denne siden. Den skal bli lett gyllen.
- 5. Legg på fat og klipp hver tortilla i tre. Server med mangosalsa og gjerne litt rømme til.
Tortilla med fyll:
Quesadillas er en lur måte å få brukt opp rester på. Bruk for eksempel kjøttsaus eller rester fra tacomiddagen som fyll til quesadillas.