Oppskrift
Tortilla chips til Halloween
15 minutter Enkel 7 minutter
Beskrivelse
Tortilla chips er lekende lett å lage hjemme. Ikke minst er det en veldig lur måte å bruke opp tortilla som er til overs etter tacomiddagen.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Tortilla chips
6 stk
hvete eller mais tortillalefser
2 ss
olivenolje eller solsikkeolje
2 ss
tacokrydder
Dipp
1 stk
TINE® Dipp med Paprika og Løk
Slik gjør du
- 1. Ha tortillaene på en skjærefjøl og bruk en pepperkakeform til å skjære ut figurer. Her har vi brukt former med Halloween-design, men chipsene blir like gode om du bruker en annen form eller klipper opp tortillaene i trekanter med en saks.
- 2. Ha tortillaene over i en skål og vend sammen med olivenolje eller solsikkeolje. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Det er lurt å legge de uten overlapp så blir de stekt jevnt. Dryss over tacokrydder.
- 3. Sett midt i stekeovnen og stek på 180 °C i ca. 7 min til de såvidt har blitt gyldne i kantene. Pass godt på de siste par minuttene tortillaene er i ovnen så de ikke blir for mørke. Hvis de fortsatt er litt myke når de kommer ut av ovnen går dette fint. De blir sprøere når de er avkjølte.
- 4. Server med TINE® Rømmedipp Paprika og løk, og nyt!Dersom du har tortillaer til overs eller vil bruke de på en annen måte kan du steke bitene i ovnen i 5 minutter. Blend bitene i en foodprosessor til du har grove smuler. Så enkelt får du sprø strøkavring som passer perfekt til for eksempel taco med panert fisk.