Oppskrift

Tortilla chips til Halloween

15 minutter Enkel 7 minutter
Beskrivelse
Tortilla chips er lekende lett å lage hjemme. Ikke minst er det en veldig lur måte å bruke opp tortilla som er til overs etter tacomiddagen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Tortilla chips

6 stk
hvete eller mais tortillalefser
2 ss
olivenolje eller solsikkeolje
2 ss
tacokrydder

Dipp

1 stk
TINE® Dipp med Paprika og Løk

Slik gjør du

  1. 1. Ha tortillaene på en skjærefjøl og bruk en pepperkakeform til å skjære ut figurer. Her har vi brukt former med Halloween-design, men chipsene blir like gode om du bruker en annen form eller klipper opp tortillaene i trekanter med en saks.
  2. 2. Ha tortillaene over i en skål og vend sammen med olivenolje eller solsikkeolje. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Det er lurt å legge de uten overlapp så blir de stekt jevnt. Dryss over tacokrydder.
  3. 3. Sett midt i stekeovnen og stek på 180 °C i ca. 7 min til de såvidt har blitt gyldne i kantene. Pass godt på de siste par minuttene tortillaene er i ovnen så de ikke blir for mørke. Hvis de fortsatt er litt myke når de kommer ut av ovnen går dette fint. De blir sprøere når de er avkjølte.
  4. 4. Server med TINE® Rømmedipp Paprika og løk, og nyt!
    Dersom du har tortillaer til overs eller vil bruke de på en annen måte kan du steke bitene i ovnen i 5 minutter. Blend bitene i en foodprosessor til du har grove smuler. Så enkelt får du sprø strøkavring som passer perfekt til for eksempel taco med panert fisk.
Laster ...