Oppskrift
Ostefat med frukt, bær og nøtter
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Et enkelt og fristende ostefat med gode, norske oster fra TINEs lokale ysterier. Å servere ost er ofte enklere enn man tror! Med god kjeks, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 pakke
Dovre Norsk Brie Pepper
12 stk
tørkede aprikoser
1 kvist
frisk timian
50 ml
flytende honning
1 pakke
Selbu Blå® Original
1 pakke
Ridder®
1 stk
pære
1 stk
fiken
80 g
pistasjenøtter
20 g
tørkede tranebær
50 g
bringebær
75 g
salte mandler uten skall
20 stk
kjeks
1 kvist
frisk rosmarin
Slik gjør du
- 1. Skjær brie i små stykker. Kutt halvparten av de tørkede aprikosene i små biter og bland med frisk timian. Legg på toppen av brien sammen med litt flytende honning.
- 2. Kutt pære i båter og fiken i biter.
- 3. Skjær blåmuggost i skiver. Skjær ridderost i staver.
- 4. Bland pistasjenøtter og tranebær.Nøtter passer godt til ost, velg de nøttene du liker best.
- 5. Dander oster, kjeks, pære, fiken, mandler, nøtter og bringebær på en fjøl. Pynt med frisk rosmarin og server med flytende honning.