Oppskrift

Ostefat med frukt, bær og nøtter

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Et enkelt og fristende ostefat med gode, norske oster fra TINEs lokale ysterier. Å servere ost er ofte enklere enn man tror! Med god kjeks, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 pakke
Dovre Norsk Brie Pepper
12 stk
tørkede aprikoser
1 kvist
frisk timian
50 ml
flytende honning
1 pakke
Selbu Blå® Original
1 pakke
Ridder®
1 stk
pære
1 stk
fiken
80 g
pistasjenøtter
20 g
tørkede tranebær
50 g
bringebær
75 g
salte mandler uten skall
20 stk
kjeks
1 kvist
frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. 1. Skjær brie i små stykker. Kutt halvparten av de tørkede aprikosene i små biter og bland med frisk timian. Legg på toppen av brien sammen med litt flytende honning.
  2. 2. Kutt pære i båter og fiken i biter.
  3. 3. Skjær blåmuggost i skiver. Skjær ridderost i staver.
  4. 4. Bland pistasjenøtter og tranebær.
    Nøtter passer godt til ost, velg de nøttene du liker best. 
  5. 5. Dander oster, kjeks, pære, fiken, mandler, nøtter og bringebær på en fjøl. Pynt med frisk rosmarin og server med flytende honning.
Laster ...