Oppskrift
Jarlsberg® Lett-toast med grønnkålspesto
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Grønn, grønnere, grønnest. Hva med en skikkelig grov toast med grønnkålspesto og kalkunpålegg? Nå er det bare å grønne på.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 skiver
rugbrød
1 ss
TINE® Meierismør
1 ss
grønnkålspesto
3 skiver
grønne epler
3 skiver
Jarlsberg® Lettost 16% fett
2 skiver
kalkunpålegg
1 stilk
timian
Grønnkålspesto
150 g
grønnkål
50 g
pinjekjerner
2 fedd
hvitløk
1 dl
olivenolje
2 ts
sitronsaft
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
Utstyr
Toastjern
Slik gjør du
- 1. Sett på toastjernet.
- 2. Grønnkålspesto: Ha grønnkål, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje og sitronsaft i en bolle og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- 3. Smør 2 skiver rugbrød med smør på den ene siden.
- 4. Legg på grønnkålspesto, epleskiver, ost og kalkunpålegg.
- 5. Topp til slutt med timian.
- 6. Stek noen minutter i toastjernet til osten er smeltet og brødet er gyllent.
Grønnkålspesto er perfekt å bruke både på pizza, i pasta eller på salaten senere i uken.