Oppskrift
Selbu Blå® med ovnsbakte epler, honning og nøtter
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Kombinasjonen av salt og søtt gjør denne retten til en anvendelig favoritt.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 stk
epler
1 ss
TINE® Meierismør til formene
1 dl
grovhakkede valnøtter ristede
100 g
Selbu Blå® Original
4 ss
akasiehonning flytende
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C.
- 2. Vask eplene og skjær tynne skiver med kjernen i senter, rens eventuelt bort stener.
- 3. Legg epleskivene i smurte ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene og stek midt i ovnen på 200 °C i 15 minutter.
- 4. Bryt osten i biter og fordel over hver porsjon med en gang de tas ut av ovnen. Ha over honning.Serveres lun til dessert eller som kos med tynne usaltede kjeks til.