Oppskrift
Vafler med havregryn
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
12 Porsjoner
Hjemmelaget vaffelrøre
½ dl
havregryn eller havremel
3 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
½ ts
kardemomme
3 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
100 g
TINE® Meierismør , smeltet
Slik gjør du
- 1. Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
- 2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
- 3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
- 4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
- 5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
- 6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.
I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.