Oppskrift

Vafler med havregryn

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler. Havrevafler passer til frokost, til lunsj, i matpakka og til kvelds. Ekstra godt er det med med brunost på! 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

12 Porsjoner

Hjemmelaget vaffelrøre

½ dl
havregryn eller havremel
3 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
2 stk
egg
1 dl
sukker
5 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
½ ts
kardemomme
3 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
100 g
TINE® Meierismør , smeltet

Slik gjør du

  1. 1. Oppskriften gir ca. 12 vafler avhengig av størrelsen på vaffeljernet. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca. 30 minutter
  2. 2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør.
  3. 3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen til slutt.
  4. 4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca. 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
  5. 5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
  6. 6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.

I en vaffelrøre kan du gjerne bruke rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

Laster ...