Oppskrift
Cottage Cheese- og kanelterte
50 minutter Enkel
Beskrivelse
Fristende dessertterte med cottage cheese, friske bær og kanel. Enkel og rask å tilberede til dessert eller plutselig kaffebesøk. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
ferdig paibunn
Fyll:
1 beger
TINE® Cottage Cheese Original (300 gram)
2 dl
TINE® Kremfløte (evt. TINE Matfløte)
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 stk
egg
100 g
sukker
2 ts
kanel
Pynt:
16 stk
bringebær
2 ss
flytende honning
2 ss
melis (til å drysse over)
Slik gjør du
- 1. Du trenger en springform, ca. 24 cm i diameter. Du kan eventuelt bruke 4 porsjonsformer. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2. Dekk formen med paideigen og forstek i ca. 10 minutter. Sett så varmen ned til 160 °C.
- 3. Bland ingrediensene til fyllet, og ha det i det forstekte paiskallet. Stek paien til den er lett gyllen og har stivnet, ca. 30 minutter.
- 4. Avkjøl paien og topp med friske bær, flytende honning og et lett melisdryss.