Oppskrift
Cookie shot med melk
50 minutter medium
Beskrivelse
Kjeks-shot, eller Chocolate Chip Cookie Shots er en morsom vri på den klassiske kombinasjonen kjeks og melk. Her serveres nemlig melken i kjeksen!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
250 g
TINE® Meierismør
1 dl
brunt sukker
1½ dl
sukker
1 stk
eggeplomme
2 ts
vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
5 dl
hvetemel
½ ts
salt
100 g
sjokolade
Fyll
100 g
melkesjokolade
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett
Utstyr
Små ildfaste kopper
Slik gjør du
- 1. 1. Sett ovnen på 220 °C
- 2. Pisk sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt og rør godt. Bland inn mel og salt. Hakk sjokolade og vend inn. Deigen skal være smuldrete og litt tørr. Bruk gjerne hendene, men ikke overarbeid deigen.
- 3. Avkjøl deigen noe om den er for myk. Trykk den ut i smurte små ildfaste former, både i bunnene og opp langs kantene. Bruk gjerne former med form som små glass. Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl i 10 minutter.Pensle innsiden med din favorittsjokolade, mørk, lys eller hvit. Dette er med på å tette koppen og unngå at kjeksen blir myk.
- 4. Smelt sjokolade i vannbad og pensle innsiden av kjekskoppene slik at de blir dekket av et lag sjokolade. Avkjøl helt før de tas ut av formene.
- 5. Fyll kjeks-shots med melk rett før servering.
Disse kjekskoppene kan også fylles med yoghurt, sjokolademelk eller is og bær.